Future Proof Festival

Future Proof Festival

Avans Hogeschool draagt als onderwijsinstelling in zijn algemeenheid een voorbeeldfunctie in de samenleving en zo ook op gebied van duurzaamheid. De afgelopen jaren heeft het INTRO Festival, als onderdeel van de Avans Hogeschool, flinke stappen gemaakt wat betreft het verduurzamen van de festivals in Breda en Den Bosch. Ons harde werk heeft de gewenste resultaten opgeleverd waardoor we in Den Bosch in 2017, 2018 en 2019 en in Breda in 2018 en 2019 een Future Proof certificaat verdiend hebben. Ook werd het festival in Breda door gemeente Breda uitgeroepen tot het het meest duurzame event van 2018! 

Dit hebben we bereikt door het energieverbruik te beperken, de catering te verduurzamen en de invoering van het hardcup systeem met als gevolg veel minder restafval.

#futureprooffriday

Onze ambitie is om de komende jaren onze festivals te blijven verduurzamen en zo ons steentje bij te dragen aan de wereld van morgen. Benieuwd wat we doen? Op social media hebben we elke vrijdag #futureprooffriday en lees je wekelijks wat we afgelopen jaren gedaan hebben en ook in de toekomst gaan doen. 

Bijkomend voordeel?

Omwille van de richtlijnen van het RIVM hebben we onbedoeld dit jaar wel een heel duurzaam festival: geen opbouw, geen grote transporten, beperkt energieverbruik, geen afval....... Misschien toch een mooi bijkomend voordeel van een online festival?